De curand a avut loc la Stockholm “Saptamana Mondiala a Apei” unde toate resursele si ideile au fost indreptate inspre posibilitatile de a evita efectele secetei si a profita cat mai mult de resursele de apa pe care ni le ofera mediul inconjurator.
In acest moment, pentru agricultura sunt folosite aproximativ 70% din resursele de apa dulce, de aceea ea trebuie folosita cu cap, evitand pierderile acesteia, prin practicarea unei agriculturi care sa conserve apa, sa o utilizeze intr-o forma mai inteligenta si sustenabila contribuind astfel la adaptarea schimbarilor climatice din ultima perioada.
In acelasi timp, trebuie sa se tina cont de pierderile post-recoltare, cand se pierde o mare cantitate de apa din sol datorita lucrarii ineficiente a terenului si folosirea inadecvata a utilajelor agricole.
O alta problema majora care a fost adusa in discutie este manevrarea inadecvata a alimentelor din momentul recoltarii pana cand ajung pe masa. In intreaga lume, se pierde 30%/an din alimente, doar in procesul de manevrare si distribuire a acestora.