UE dă undă verde pentru a limita utilizarea biocombustibililor din porumb, grâu sau sfeclă

Regula, care trebuie să primească aprobarea statelor, nu convinge pe nimeni aproape

Complet Parlamentul European (PE) a dat undă verde pentru a limita de 2017 folosind biocombustibili tradiționali din culturi, cum ar fi porumb, grâu, sfecla sau viol, în ciuda criticilor din cele mai multe dintre grupuri sunt insuficientă măsură. Noile norme, care nu au fost încă pentru a primi aprobarea finală a statelor membre, încercând să descurajeze utilizarea biocombustibililor derivate din culturi și pentru a încuraja pe cei mai avansate, cum ar fi cele realizate din deșeuri, alge sau paie. Legislația actuală prevede țări pentru a se asigura că energia regenerabilă adăuga cel puțin 10% din consumul de energie în transporturi în 2020 și a noilor reguli precizează că în acest obiectiv, biocombustibili tradiționali poate fi responsabil de mai mult de 7%, două puncte mai mare decât propus inițial de la Bruxelles. Statele membre, cu toate acestea, opțiunea de a stabili un prag mai mic consideră ei necesar.

Ideea este de a preveni ca 10% este acoperită aproape în întregime cu biocombustibili tradiționali, pe impactul său potențial asupra creșterea prețurilor la alimente pentru a concura cu aceste atunci când vine vorba de a folosi terenul pentru cultivare, printre alte motive .

În ceea ce privește cele mai avansate biocombustibili, noile reguli apel la statele membre să ia obiectivele naționale de promovare a ei, deși nu este o cerință obligatorie.

Ei pot opta, de asemenea, pentru obiectivul voluntară a marcat un 0,5% în obiectivul stabilit de 10% energie regenerabilă utilizată în transporturi în 2020 provine din aceste biocombustibili și că utilizarea lor, de asemenea, conta dublu.

În plus, Comisia Europeană și producătorii de combustibil raporteze anual emisiile ILUC, adică creșterea emisiilor de dioxid de carbon (CO2), că biocombustibilii produc indirect, de exemplu, atunci când vă conectați terenurilor forestiere pentru a se dedica acestor culturi.

Partidul Popular European (PPE), a salutat reforma, deoarece marchează "un obiectiv clar pentru biocombustibili generație următoare, fără restricții nejustificate cu privire la biocombustibili clasice", deputatul Peter Liese.

Propunerea nu-i place la stânga, verde, ONG-uri și industrie sau

În schimb, socialiști, liberali și verde stânga deplâns deficiențele noilor reglementări. "A fost o negociere foarte dure cu statele membre, care au fost puternic influențate de lobbyiști", a declarat europarlamentarul socialist Seb Dance, în timp ce colegul său Matthias Groote a subliniat că noile norme "îmbunătăți situația actuală, dar non- nici un fel de satisfăcătoare. "

"A cap de 7% este în mod clar prea mare și va crește în proporție și mai mult mare de biocombustibili care distrug clima în mixul nostru energetic", a declarat europarlamentarul verde Bas Eickhout.

"Textul final este doar o versiune ușor îmbunătățită a legislației originale", a spus Konečná Stângii Unite MEP Katerina.

În numele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE) MEP Nils Torvalds a spus că a făcut "nu este un rezultat perfect, dar este un pas în direcția cea bună", și a precizat, în special, că "nu a fost atins un succes complet în deschiderea pieței pentru biocombustibili avansate. "

ONG-urile au fost de acord cu privire la progresele reprezentat de noile reglementări, dar a criticat, de asemenea, neajunsurile sale, în timp ce industria a considerat că regula nu protejează investițiile care au fost efectuate.

Expert Oxfam Marc-Olivier Herman a subliniat faptul că decizia este pozitivă atât pentru mediul înconjurător și pentru comunitățile sărace care suferă de creșterea prețurilor la produsele alimentare, dar "nu a mers suficient de departe", deoarece a considerat că biocombustibili tradiționali ar trebui interzise.

Herman deplâns, de asemenea, presiunea de la la "slăbi propunerea", "interesele industriei Crusaders poderos biocombustibili."

Biroul European de Mediu și BirdLife Europe convenit asupra importanței de a limita utilizarea bioenergiei la unul care "poate fi produs în mod durabil". Transport & Environment estimat, între timp, că această limită va împiedica 320 milioane de tone de CO2 sunt eliberate în atmosferă, echivalente cu emisiile totale cauzate Polonia în 2012.

La rândul său, industria de biocombustibili Europene și-a exprimat speranța că votul va pune capăt modificărilor legislative care le afectează și regretat că compromisul atins în cele din urmă "este departe de a fi perfect", deoarece nu protejează "investiții mari" a făcut în acest sector.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu