Suprafetele cultivate in 2012 se apropie de estimarile facute de Guvern

La fel ca si anul trecut, si in 2012 porumbul este cultura cea mai raspandita pe campurile din Romania.

La inceputul fiecarui sezon, Ministerul Agriculturii face niste estimari cu privire la suprafetele care urmeaza a fi cultivate pe perioada anului urmator. Aceste aproximari sunt binevenite pentru agricultori, dandu-le o idee despre cum vor evolua preturile la diferite cereale.
Estimarile MADR pentru suprafetele cultivate in primavara au fost de 5.88 milioane de ha, dintre care au ajuns sa fie cultivate 5,24 milioane ha, ceea ce reprezinta aproape 90% din aproximarea initiala.
Dupa cum era de asteptat, porumbul este cultura cea mai apreciata si care prezinta cea mai mare incredere in randul agricultorilor romani, conducand detasat la capitolul suprafete cultivate cu 2,67 milioane de hectare.
Probabil ca unul dintre motivele care au contribuit la luarea acestor decizii a fost si rezistenta mai ridicata a plantei la intemperii si o garantie pe care aceasta o ofera din punct de vedere al cererii pe piata care exista dintotdeauna, cu atat mai mult acum cand sectorul biocombustibilului este in plina dezvoltare, in Statele Unite, porumbul fiind utilizat pentru biocombustibil intr-un procentaj care depaseste uzul acestuia ca si aliment.
Mai jos va lasam un tabel cu suprafetele cultivate cu diferite culturi in Romania pe 2012:
 Cultura   Suprafata cultivata          
   
Porumb  2,67 mil. ha
Floarea soarelui               1,09 mil. ha
Sfecla de zahar  28.092 ha
Rapita  3.417 ha

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu