Seceta face ravagii in agricultura

Temperaturile extrem de ridicate si lipsa precipitatiilor din ultima perioada afecteaza cu pana la 50% productia de cereale a Romaniei, avand un efect asemanator in toata Europa.

Conform centrului de analiza “Strategie Grains”, productia de porumb pe 2012 in Uniunea Europeana va fi cu 13% mai mica fata de anul precedent, inregistrandu-se recolte de aproximativ 58,1 milioane de tone.


Din datele adunate din camp, se pare ca in tara la noi seceta a afectat intr-un procent mai mare culturile de floarea sorelui si porumb, in cazul celei de-a doua recolta fiind de 2,8 t/ha unde in mod normal trebuia sa fie de aproximativ 6 t/ha.


Toate acestea vor avea un efect direct nu doar asupra pretului cerealelor pe piata ci si al produselor rezultate din acestea. Astfel ca trebuie sa ne asteptam la o scumpire a tuturor alimentelor precum: painea, faina, uleiul, pastele fainoase, etc.


Comisia Europeana a declarat anul 2012 ca fiind “Anul apei”, facand referire la actiunile pe care ar trebui sa le puna in practica in legatura cu modificarile din legislatie, in functie de schimbarile climatice din ultima perioada. Cu toate acestea, “Saptamana mondiala a apei” incepe doar pe data de 26 august, avand loc la Stockholm.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu