Romania va primi Fonduri Europene pana in 2020

Uniunea Europeana va sustine agricultura romaneasca si in perioada 2014 - 2020

Comisia Europeana a adoptat zilele trecute planul privind sprijinirea agricultorilor si imbunatatirea sigurantei alimentare pe viitor.

In urmatorii ani se urmareste echilibrarea subventiilor pe care le primesc statele membre UE, incercandu-se aducerea Uniunii Europene la un nivel cat mai ridicat din punct de vedere economic.

Zilele trecute, comisarul european al agriculturii, Dacian Ciolos, a prezentat Comisiei Europene,  proiectul agriculturii romane pe 2014 - 2020, mentionand doua argumente majore care trebuie rezolvate in urmatorii ani, si anume: pe de o parte - cresterea economica si scoaterea pe piata a locurilor de munca, iar pe cealalta parte - siguranta alimentara si administrarea eficienta a resurselor pentru politica agricola comuna.

Acesta afirma ca administrarea acestor bani pe care Romania ar urma sa ii primeasca se va face din ce in ce mai eficient datorita experientei acumulate in ultimii ani si a sistemelor de gestionare a bazelor de date, garantand pentru o evolutie majora in anii urmatori.

Ciolos a mai precizat ca platile si subventiile directe vor fi cel mai important ajutor financiar pentru agricultorul roman, acestea urmand sa creasca progresiv in fiecare an.

Acesta a tinut sa precizeze si faptul ca toti agricultorii afectati de E.coli vor fi despagubiti, indemnizatiile cerute de acestia in urma pierderilor suferite, fiind de 1,46 milioane de euro.Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu