Productii de grau mai bune cu 23% ca si in 2010

Anul acesta s-a recoltat cu aproximativ 1 milion de tone mai mult grau ca si in 2010

In cea mai mare parte a zonelor din Romania, campania de recoltare a cerealelor paioase este pe punctul de a se incheia.

Din datele primite se pare ca acest an este cel mai productiv din 2004 pana in prezent. Cu toate acestea, unii agricultori spun ca nu au obtinut recoltele asteptate, dar majoritatea sunt multumiti de cantitatile adunate, fiind insa revoltati din alte motive, printre care cel mai apasator este cel al preturilor mici de vanzare.

Conform statisticilor, recoltele din acest an au fost de cca 7 milioane de tone de grau, cu 23% mai mari ca si in 2010, pretul de vanzare fiind cuprins intre 0,60 si 0,70 lei/kg. Acesta este motivul pentru care o mare parte dintre agricultori au decis sa depoziteze recoltele pana la o revenire a pietei.

In urma unui studiu facut de Ziarul Financiar, Romania va ajunge la o agricultura care sa ii permita exportarea neta de produse, doar peste 8 ani de zile. Acest fapt se va datora in special compactarii parcelelor de teren care va permite lucrarea unor suprafete mari de teren.

De asemenea un factor foarte important este innoirea parcului de utilaje agricole care sa permita lucrari de o calitate superioara. Agromet este printre primii producatori de utilaje agricole care a intrat pe piata din Romania, si care are incredere in dezvoltarea Agriculturii din Romania, contand pe mai multi distribuitori in cele mai importante orase.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu