Phil Hogan: "Provocarea este de a vedea ce măsuri pentru a schimba pentru a simplifica birocrația a PAC"

Comisarul european scade care ar putea reduce banii pentru veto rus

Comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală a Uniunii Europene, irlandez Phil Hogan, a declarat că se confruntă cu provocarea de a PAC "Vreau să văd ce măsuri pot fi modificate pentru a reduce birocrația, reducerea sarcinilor administrative, în fața beneficiari și industria alimentară. " Într-un interviu cu Efeagro în prima sa vizită oficială în Spania, comisar, fost ministru al Mediului a Irlandei, originar din Kilkenny (Sud-Est) și fiul agricultorilor, a vorbit despre provocările majore cu care se confruntă industria alimentară european, dar fără a intra prea adânc în toate problemele. Acest lucru a lăsat să se înțeleagă că ar putea reduce banii destinați veto al Rusiei, dar, de asemenea, că aceasta "este în mâinile lui Putin".

Question.- Care sunt prioritățile muncii sale ca un curator? Answer.- În aceste patru luni, securitatea alimentară și punerea în aplicare a reformei politicii agricole comune (PAC), au fost în centrul preocupărilor mele. Cred că este esențial să se simplifice din punctul de vedere al agricultorilor.

Agricultura este "difícl și materie sensibilă" în posibil acordul cu SUA

Terenuri P. din Spania din SUA. Care sunt provocările și oportunitățile de acord comercial, Comerțului și Investițiilor parteneriatul transatlantic (TTIP), în scopul de a menține standardele unei agriculturi europene în ceea ce privește calitatea și siguranța alimentară?

A. Evident, agricultura este o problemă dificilă și sensibilă în acest acord comercial cu SUA, dar vrem să elimine toate barierele pe aplicarea măsurile sanitare și fitosanitare (SPS). Suntem departe acum, dar sper că în 2016 Statele Unite au făcut propuneri pentru a ajuta da un început de negocieri.

Q. Care sunt liniile roșii care nu pot fi încrucișate în această privință?

A. Unul dintre aspectele cheie este menținerea calității produselor alimentare și a standardelor Uniunii Europene, și că putem lucra împreună pentru a armoniza normele un pic mai bine, dar producătorii și consumatorii europeni cer de înaltă calitate. Cererea mijloace durabile de producție. Acestea sunt principiile pe care dorim să vedem în orice acord ajungem oriunde în lume, care, desigur, include un viitor acord cu Statele Unite. "Să sperăm că nu vom avea de a investi bani atât de mult în viitor, cu dreptul de veto rus"

P. Uniunea Europeană se confruntă în prezent efectele veto rus. Ce măsuri vor fi puse în aplicare pentru a contracara această criză și prevenirea efectelor viitoare?

R. Este regretabil că președintele Vladimir Putin a ales această intervenție politică dificilă în Ucraina. Uniunea Europeană (UE) trebuie să răspundă la această atitudine agresivă și acțiune. Din păcate, această decizie are implicații pentru produsele agricole din UE, care au fost diminuate cu acordarea unor despăgubiri producătorilor de fructe și legume, precum și o serie de măsuri în țările baltice și Finlanda pentru sectorul produselor lactate, care a fost foarte îngrijorat. Există măsuri de sprijin pentru dificultățile financiare pe termen scurt cu care se confruntă cele originare din dreptul de veto rus.

Q. Există un buget specific pentru acest scop?

A. Am investit 350 de milioane de euro pentru a ajuta agricultorii depăși această problemă politică, fără a recurge la fondul de rezervă. Am păstrat bugetul și, sperăm, nu trebuie să investească atât de mult în viitor. Este în mâinile decizie politică Putin să-și retragă poziția sa agresivă în Ucraina.

Q. Crezi că cetățenii europeni apreciază efortul bugetar al UE pentru a proteja agricultura și valoarea produselor tale? Credeți că sunt necesare măsuri în această linie?

A. Putem face mai mult pentru a comunica poporului nostru valoarea siguranței și calității alimentelor, precum și importanța creării de legături între populațiile rurale și cele urbane. Sunt analiza ce măsuri pot lua pentru a permite statelor membre să creeze oportunități de promovare a industriei ei alimentar, în toate fațetele sale, și demonstra cetățenilor că produsele alimentare de calitate nu este pe masa de magie, dar necesită multe proceduri și bani. Este ceva ce nu ar trebui să fie luate pentru a acordat. Securitatea alimentară nu este un singur aspect important pentru lumea rurală, ci o cheie pentru a alimenta un potențial de 9,8 miliarde de euro în 2050, care trebuie să se hrănească provocare populația globului. Europa este bine poziționată pentru a face acest lucru.

" Ar fi interesant de văzut în alte țări pe urmele din Spania "în transgenic

Q. Cum vedeți viitorul agriculturii ecologice și echilibrul cu evoluția biotehnologiei și OMG-urilor?

A. Problema biotehnologiei și OMG-urilor este extrem de sensibil punct de vedere politic și consumatorii europeni și multe state membre par reticente să-l accepte. Comisia Europeană va revizui politica și sper că acest an vom avea o discuție pentru a vedea ce direcție ar trebui să ia. Acum, Parlamentul European și Consiliul au convenit să acorde mai multă libertate pentru țările din această privință. Spania este una dintre țările care au teren pentru a cultiva produse modificate genetic ar fi interesant de văzut în alte țări urmați acești pași.

Q. reforma PAC Odată aprobat, principala provocare a mandatului său este de a pune în aplicare această politică. Care sunt provocările pentru fermier european?

A. Vreau să văd ce măsuri pot fi modificate pentru a reduce birocrația, reducerea sarcinilor administrative, cu care se confruntă beneficiarii și industria alimentară. Suntem de lucru cu statele membre, organizațiile agricole și industriei pentru a vedea ce schimbări putem face sens.

P. Noul PAC a stabilit plăți verde, numit "ecologizare" pentru promovarea unei agriculturi durabile. Ce provocari apar atunci când agricultorii transmite nevoia de a proteja mediul?

R. Toți cetățenii europeni vor să vadă bune practici de mediu. Pietele emergente sunt revendicate de a avea metode de producție durabile și agricultorii ar fi de scurtă cu deficiențe de vedere, dacă acestea nu iau în considerare nevoile pieței în termeni de mediu.

Pe termen lung, ar trebui să protejeze natura pentru noile generații de agricultori au un viitor în acest sector, iar acest lucru este esențial pentru societate în general. Banii sunt investiți în mod corespunzător și, în același timp, să protejeze mediul înconjurător pentru a oferi oportunități bune pentru populația rurală.

"Pietele sunt stoarcere marjele mulțime de agricultori"

P. Agricultorii cer măsuri pentru a atenua dezechilibrele din lanțul alimentar și atinge prețuri corecte. Ce părere ai măsurilor lansate Spania, ca Legea pentru lanțul alimentar și ce credeți că se poate face la nivel european?

R. Piața este stoarcere marjele mulțime de agricultori și lucrează din greu în această direcție, acordând o atenție aproape de modelele spaniole și britanice. Cred că e un început bun în Spania, dar vom vedea cum sunt implementate aceste măsuri și impactul lor reale de ceva vreme. Nu producătorii nu au produse, și este esențial ca ei să înțeleagă comercianții cu amănuntul și industrie.

Q. În prima călătorie în Spania ca comisar a văzut de aproape activitatea în companii și cooperative de agribusiness. Ce impresie ia?

R. foarte impresionat de nivelul de organizare a cooperativelor și modernizare a centralelor sale, în scopul de a produce alimente de calitate. Cred că foarte receptiv la ceea ce a cererii consumatorilor.

Este o provocare de a oferi produse de calitate și Spania este un bun exemplu de ceea ce facem în UE, cu sprijinul financiar oferit consumatorului sunt îndeplinite în ceea ce privește calitatea a ceea ce producem.

I. Este această calitate riguros în concordanță cu creșterea populației, care va aduce planeta?

R. Cred că putem produce mai mult cu mai puțin. După ce vom răspunde preocupărilor de mediu, trebuie să dezvoltăm cunoștințe, abilități și tehnologii în viitor, iar UE va ajuta producătorii și procesatorii pentru a îndeplini aceste obiective, cu care se confruntă Orizont 2020, precum și să întreprindă noi proiecte. Aceasta este exact direcția în care doriți să vedeți dezvoltarea sectorului. Acum trebuie să lucrăm asupra modernizare, în organizarea structurile noastre pentru a asigura securitatea alimentară în viitor.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu