Agromet Recomanda Folosirea Scarificatorului Agricol

Scarificarea pamantului ne scapa de balti si creste rezistenta culturilor la seceta...


Am observat ca multa lume nu foloseste Scarificatorul in pregatirea pamantului pentru culturi. Mai mult decat atat, sunt multi care nici nu stiu la ce se foloseste acesta.

Pentru ca niciunul din noi nu s-a nascut invatat, azi va voi spune cateva avantaje pe care ni le ofera scarificatorul agricol in lupta noastra pentru a obtine o cultura cat mai frumoasa...

O sa incep cu o definitie, care ne spune ca Scarificatorul - "este un utilaj de dislocare a pământului, a bolovanilor şi rădăcinilor sau straturilor dure de materiale fixate in sol."

Ganditi-va ca scarificatorul lucreaza pamantul la o adancime la care niciun alt utilaj nu o face (pana la 90 cm). Cu toate acestea, de obicei acesta este folosit la o adancime de pana la 60 de cm.

Aceasta "taiere" a pamantului va permite ulterior, o usoara infiltrare a apei (evitandu-se baltirea).
De asemenea va aduce un beneficiu enorm culturilor, mentinand apa pe o perioada lunga de timp, fiind un beneficu enorm in perioadele secetoase.

De aici si definitia pe care imi place mie sa o dau Scarificatorului:
"Utilajul agricol care aeriseste solul, permitand infiltrarea apei si retinerea acesteia pe o perioada mai lunga de timp, asigurand rezistenta culturilor in perioadele de seceta."

Ca si informatii tehnice pot sa va spun urmatoarele:

Partile active ale scarificatorului sunt dinţii executaţi parţial sau total din oţel mangan. Acestia vin montaţi pe suporturi inferioare, sudate pe o grindă transversală articulată la un suport. Acesta vine conectat la instalaţia hidraulică a tractorului, facand posibila modificarea poziţiei de infigere a dinţilor.

Agromet a dezvoltat mai multe tipuri de scarificatoare, adaptandu-le diferitelor nevoi ale agricultorilor...Agromet recomanda folosirea scarificatorului in pregatirea pamantului pentru orice tip de cultura.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu