Obiectiv pentru 2012: accesarea a 2,5 miliarde de Euro din Fonduri Europene

Guvernul Romaniei impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au stabilit noile obiective de absorbtie a fondurilor europene pe perioada anului 2012.

Zilele trecute a avut loc o reuniune a primului ministru al Romaniei, domnul Emil Boc, cu reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Afacerilor Externe.

 

Principala tema a acestei intalniri a avut ca subiect fondurile europene, absorbtia acestora si imbunatatirea cifrelor pentru noul an. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), in perioada 2007-2011, in Romania au intrat aproximativ 4 miliarde de euro din Fondurile Europene.

 

Noul obiectiv propus pentru 2012 este destul de optimist, propunand o absorbtie de 2,5 miliarde pe parcursul a doar 12 luni de zile. Pentru acesta, se incearca optimizarea proceselor de accesare a fondurilor in cadrul tuturor celor trei componente (institutii) care vizeaza agricultura: Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR), Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) şi Fondul European pentru Pescuit (FEP). 

 

Aceste fonduri nerambursabile au ca si destinatar atat proiecte care sustin agricultura ecologica si investitia in noi tehnologii de imbunatatire a procesului de productie prin dotarea cu noi masini si utilaje agricole, cat si infiintarea de noi grupuri de producatori si crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi. 

 

Un alt subiect discutat a fost cel cu privire la scurtarea perioadei de procesare a cererilor de rambursare a beneficiarilor la maxim 45 de zile.

 

Deoarece este un subiect din ce in ce mai interesant si cautat, va atasam la acest articol (dreapta) "Ghidul Solicitantului pentru Masura 121" care are ca obiectiv Instalarea Tinerilor Fermieri.

DESCARCARI
Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu