Finantare de 95% pentru proiectele de dezvoltare rurala

Eurodeputatii au votat pentru obtinerea finantarii de 95% la proiectele de dezvoltare rurala implementate pana la sfarsitul lui 2013

Datorita situatiei precare din aceasta perioada de criza, Uniunea Europeana a hotarat majorarea cotei de finantare pentru proiectele de dezvoltare rurala din tarile mai slab dezvoltate precum: Letonia, Grecia, Irlanda, Portugalia si Romania.

 

Aceasta decizie a fost luata in urma cu o saptamana in cadrul Parlamentului European reunit in sesiune plenara la Strasbourg, martea trecuta, 13 decembrie 2012.

 

Eurodeputatii prezenti la aceasta sesiune, au sustinut aceasta crestere a ratei de cofinantare, motivand aceasta decizie cu nevoia de dezvoltare a agriculturii si de incurajare a implementarii pe teren a proiectelor.

 

Efectul acestei decizii va cuprinde anii 2012 si 2013, fara a avea vreun efect negativ asupra programarii finantarilor de pe anii urmatori.


Ce mai ramane de facut este ca agricultorii sa creeze aceste proiecte astfel incat sa obtina finantarile cerute, iar daca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ne-ar da o mana de ajutor in ceea ce priveste eliberarea documentelor, simplificand procesul de accesare a fondurilor, ar fi si mai bine.

 

Aceste proiecte pot accesa diferite fonduri, destinate atat infiintarii de ferme agricole, avand ca si target diferite tipuri de culturi, cat si innoirea parcului agricol cu noi masini si utilaje agricole.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu