COAG lansează o dezbatere privind comparative din salariul de bază a PAC în țările europene

Consideră că modelul regionalizarea pot incetini rata de plată se impune la următoarea PAC

Recent, Comisia Europeană a publicat o lucrare despre "Punerea în aplicare a noului sistem de plăți directe" în baza comunicărilor efectuate de către statele membre (EE.MM.). Aceasta este o prezentare care se adresează, într-un mod foarte schematic, opțiunile de punere în aplicare a reformei PAC, care au ales state membre diferite. Pe baza acestui document, directorul tehnic al COAG, Jose Luis Miguel, a făcut o analiză comparativă interesantă a punerii în aplicare a noii scheme de plată de bază a PAC în diferite țări ale UE, care servește la dezbaterea avbrir pe ea și în care, printre alte concluzii a fost că sistemul de regionalizare utilizat în țara noastră "părăsește Spania slab poziționat pentru urmatorul reforma PAC și dificultatea de a găsi argumente pentru a reduce introducerea unei rate forfetare pe viitor. "

În interesul acestei lucrări și analiza făcut la fel, am reproduce aici la fel ca și un alt forum de dezbatere pe reforma agrară.

"RPB este noul sistem de sprijin decuplată de producție, înlocuind schema de plată unică precedent (SPS). Spania a optat pentru o punere în aplicare regională a noului RPB, pentru ceea ce a stabilit în cele din urmă 50 de regiuni, luând referință 2013 luând în considerare următoarele linii de producție :. agricole uscat, agricole irigate, culturi permanente și regiunile pășunilor permanente grupate cu județul similară a agriculturii potențial productiv.

O altă caracteristică a acestui model este rigiditatea ei, aceasta nu permite RPB atribui drepturi între diferite regiuni, nici modificari de suprafete între regiuni, deși suprafața este modificat orientarea productivă. De asemenea, sistemul spaniol a solicitat o convergență atenuat, deoarece valoarea drepturilor la plată sub 60% din media regiunii în 2019 va ajunge la 60%, cu excepția cazului în care implică pierderi mai ridicate pentru donatori la 30 % din valoarea lor. Astfel, volumul sumelor afectate de convergență este foarte scăzut (mai mic de 6%). Aceasta răspunde la obiectivul politic de "status quo" sau întreținere a alocărilor prevăzute cu schema de plată unică.

Ce sa întâmplat cu restul Europei? Cum s-au decis să aplice noul RPB? În acest moment, vom distinge trei blocuri:

1. Membrii care au fost aplică schema de plată unică (SAPS), pot opta pentru extinderea sistemului la 2020. Acestea sunt țările din Europa Centrală și de Est care folosesc deja o rată de plată forfetară pe hectar statele. Aceste țări au făcut uz de această opțiune și a adoptat noul RPB până în 2021: Polonia, Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovacia, Ungaria, Cipru, Estonia, Letonia și Lituania (10).

2. Un alt grup de EE.MM. au ales să aplice noua RPB printr-o singură regiune: Belgia (Flandra și Valonia), Germania (regiune regional numai în 2015-2018 și 2019), Danemarca, Irlanda, Franța (cu specificitatea Corsica), Croația, Italia , Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Austria, Portugalia, Slovenia și Suedia (14).

3. În cele din urmă, statele au facut o cerere regional de RPB sunt Spania (50 regiuni), Grecia (cu trei regiuni: pășuni, culturi arabile și culturi lemnoase), Finlanda (2 regiuni) și Marea Britanie (Anglia [3 regiuni agronomic] Wales [3 regiuni], Scoția [3 regiuni] și Irlandei de Nord [numai regiunea]) (4).

Concluzie: sistemul de aplicare RPB spaniol este pus în aplicare omoloagă a oricărui alt stat membru, ca numarul de regiuni este relativ excesiv, în timp ce o astfel de definiție este inexplicabil din punct de vedere agricol orice, administrativ sau socio-economic. Este un sistem care realizează numai succesul în obiectivul său politic principal: de a menține "status quo", adică distribuția actuală a plăților directe. Se poate observa că acele țări care au ales să aplice criterii agronomice și administrative clare regionalizare pentru a înțelege regiunile simplă și intuitivă delimitate.

Această situație lasă Spania prost poziționat pentru urmatorul reforma PAC și dificultatea de a găsi argumente pentru a reduce introducerea unei sume forfetare în viitor. Prin urmare, ar fi de dorit, odată ce noul sistem implementat RPB, găsi o modalitate de a verifica acest sistem cu un dublu obiectiv: de a simplifica numărul regiunilor și delimitează regiuni agricole de înțeles ".

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu