CE și Banca Europeană de Investiții finanțează ajutor aproape de agricultori

Pentru proiectele de investiții, transformarea și crearea de noi întreprinderi

Comisia Europeană și (BEI) lhan Banca Europeană de Investiții a lansat un nou instrument de facilitare a accesului la finanțare pentru agricultori, în special tineri, creșterea de creditare. Mecanismul este parte a unui memorandum semnat în iulie între părțile să coopereze în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, a declarat CE. Statele membre și regiunile să utilizeze și să se adapteze modelului prezentat pentru a da ajutor de la programele de dezvoltare rurală ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. În special, puteți obține finanțare pentru proiecte de investiții, prelucrării și comercializării, precum și crearea de noi întreprinderi.

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a amintit în cadrul unei conferințe la Bruxelles cu privire la cooperarea între CE și instrumentele financiare ale BEI poate ajuta pentru a "obține mai mult de la" politica europeană de dezvoltare rurală.

"Prin care sa permita credit curge mai ușor, puteți converti un euro din bani publici în două, trei de euro sau mai mult, despre împrumuturi garantate pentru a ajuta agricultorii noștri, în special tinerii și alte antreprenori din zonele rurale pentru a crea creștere economică și locuri de muncă ", a spus Hogan.

Comisarul țările invitate să stabilească instrumente financiare în programele lor de dezvoltare rurală să beneficieze de oportunitățile oferite. Chiar programelor de dezvoltare rurală de la început nu includ instrumente financiare care pot fi modificate ulterior, după ce statul membru sau regiune sunt convinși de atractivitatea de a folosi aceste instrumente pentru a crește impactul, a declarat CE.

Vicepreședintele BEI Wilhelm Morterer a spus că între timp "necesitatea de a investi în economiile rurale europene este minciună frumos că sprijinul public este limitat de lipsa resurselor financiare publice."

"Avem nevoie de un mod inteligent de a folosi bani publici pentru a atrage investitori privați și deblocarea investiției", a adăugat el.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu