Atentie cu arderea miristilor!

APIA avertizeaza ca arderea miristilor si a resturilor vegetale este interzisa, iar agricultorilor care nu respecta aceste conditii li se vor aplica reduceri la suma totala de plata.

Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura insista in aceasta perioada sa evidentieze nelegalitatea arderii miristilor si sanctiunile care survin in cazul in care nu este respectata aceasta avertizare.


Aceste presiuni se bazeaza in primul rand pe importanta pe care o are integrarea materiei organice in sol, mentinandu-se astfel un nivel minim de fertilitate. Noile tehnologii au demonstrat ca aceste resturi au o influenta benefica asupra viitoarelor culturi asigurand un plus de ingrasamant.


In zilele de azi este extrem de usor sa grabim integrarea acestora in sol, dispunandu-se de utilaje agricole fabricate special pentru acest tip de lucrari. Un exemplu ar fi Grapa cu discuri sau Combinatorul cu sape, utilaje care printr-o singura trecere asigura o lucrare a terenului la o adancime de pana la 12 cm.


Un alt motiv pentru care este interzisa arderea miristilor este riscul de incendii pe care l-ar prezenta incalcarea acestei masuri. Vedem cu totii situatia din alte tari in care o tigara aruncata pe camp a dus la arderea a mii de hectare de teren.


De asemenea reprezentantii APIA ne informeaza ca in perioada imediat urmatoare se vor inmultii vizitele pe teren pentru a se asigura de respectarea acestei masuri.

 

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu