Arderea miristilor sanctionata - Alternativa?

Agromet ofera alternativa la arderea miristilor. Scarificarea pamantului este benefica din toate punctele de vedere.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ne anunta zilele trecute ca cei ce vor arde miristile pentru a scapa de vegetatia excesiva care ramane dupa recoltat, vor fi sanctionati de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin taierea din sumele pe care acestia ar urma sa le primeasca ca si plata pe suprafata.

 

Tot in acest comunicat suntem informati ca aceste sanctiuni se vor aplica in toate cazurile, fie ca este vorba de pajisti permanente sau temporare.

 

"Daunele" vor fi identificate in momentul in care reprezentantii APIA se vor deplasa la fata locului in timpul campaniei de vara, unde se observa daca miristea sau resturile vegetale au fost sau nu arse, iar in cazul in care se constata arderea acestora, gravitatea si implicit sanctiunea se calculeaza in functie de suprafetele arse, raportate la totalul suprafetelor aflate in exploatatie.

 

Singura scapare de aceste sanctiuni este aceea de a anunta politia cu privire la aceste daune (care bineinteles au autor necunoscut), iar in momentul sosirii reprezentantilor APIA, sa le prezentati sesizarea facuta de dumneavoastra la organele de politie sau la ISU.

 

Cea mai buna alternativa la aceste solutii este profitarea de acesti nutrienti prin amestecarea resturilor vegetale cu ajutorul unui scarificator agricol.

 

Scarificatorul este un utilaj agricol foarte eficient, in multe din cazuri nemaifiind nevoie de alte lucrari majore si costisitoare pentru infiintarea unei noi culturi. Multi agricultori folosesc resturile vegetale pe post de nutrienti pentru pamanturile lor, obtinand recolte foarte bogate.

 

Agromet recomanda cu incredere folosirea scarificatorului agricol, punandu-va la dispozitie diferite modele, dar si o gama larga de utilaje agricole pentru pregatirea terenului pentru semant, cum ar fi: combinatorul agricol, grapa cu discuri, nivelatoare (tavaluguri), etc. dar si utilaje viticole perfect adaptate lucrarilor pamantului in vita de vie sau pomicultura.

 

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu