Agricultura - atrage 38% din totalul de fonduri UE

Agricultura ramane principalul beneficiar al fondurilor europene pana in 2020

Comisarul European, Dacian Ciolos a afirmat zilele trecute ca Agricultura este sectorul care va "inghiti" cei mai multi bani din fondurile de care dispune Uniunea Europeana.

 

Astfel ca din totalul de 1.025 miliarde de Euro, 387 de miliarde vor merge inspre agricultura, reprezentand aproximativ 38%.

 

Care este motivul? Din punctul nostru de vedere, principalul motiv ar fi stimularea agricultorilor pentru a evita o posibila criza alimentara, si in acelasi timp este vorba de un domeniu care aduce in acelasi timp bani frumosi in conturile statelor, inclusiv in conturile UE.

 

Primul mare pilon al acestui buget va fi reprezentat de suma de 281 mld € si va fi directionat inspre platile directe catre agricultor, pentru a mentine stabilitatea veniturilor agricultorilor, iar cel de-al doilea pilon al PAC este reprezentat de suma de 89 mld €, care sunt directionati inspre dezvoltarea rurala in statele membre.

 

In aceeasi conferinta domnul Ciolos ne vorbeste si de un nou pilon care se orienteaza inspre cercetarea in agricultura si care este reprezentat de suma de 4,5 mld €, suma alocata pe o perioada de 7 ani.

 

Stire de ultima ora: UE a aprobat fondurile pentru reinnoirea parcului auto din agricultura. Astfel ca putem beneficia de fonduri de pana la 4.000 € pentru vechiul tractor.

 

Mai multe informatii puteti gasi pe Blogul Agricultorului Roman.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu