Grapa cu discuri (sasiu rabatabil hidraulic)
Grapa cu Discuri - Sasiu Rabatabil Hidraulic Vertical In 2 Corpuri

Grapa cu Discuri - Sasiu Rabatabil Hidraulic Vertical In 2 Corpuri

Utilaj agricol recomandat pentru executarea lucrarilor de pregatire a solului, triturarea resturilor vegetale dupa recoltare, în acelasi timp niveland terenul.

 

Grapa este construita pe un sasiu cu profil structural de 80x80x8 si este pevazuta cu brate independente care incorporeaza discuri de 20 si 24 de toli.

 

Datorita eficientei si a vitezei sale de lucru (aprox. 10 km/h), grapa cu discuri a devenit unul dintre utilajele cele mai utilizate de catre agricultori.


Prin amestecarea resturilor vegetale cu pamantul se evita aprinderea miristilor integrand in acelasi timp proprietati nutritionale solului.

Vezi toata informatia

MODEL: GR4.0 PV2C-R
Numar discuri: 32
Lungime: 640
Latime lucru: 4,0 m
Adancime de lucru: 60-120 mm
Putere recomandata (CP): 140-160
Greutate (kg): 2170

Alte Caracteristici tehnice:

Discuri de 20 si 24 toli
* Optional de 22 si 26 toli.
Adancime de lucru: 6-12 cm
Sasiu cu profil structural de 80x80x8
Distanta de la sol la sasiu: 640 mm
Distanta intre discuri: 195 mm
Distanta intre randuri: 1.050 mm
Nivelatoare cu diamentrul de 400 mm cu bucsa oscilanta

Ungerea la Grapa cu discuri:
A se unge periodic urmatoarele puncte ale utilajului:

  • Punctele de rotatie ale bratelor
  • Ansamblul de rulmenti si garnituri de la imbinarile axului

Imbinarile
Se recomanda revizuirea punctelor de inchidere a suruburilor dupa primele doua ore de munca, iar dupa aceea revizii periodice.

Curatenie si control antioxidare
Periodic (dupa fiecare utilizare sau la finalul fiecarei campanii) este indicat sa spalati echipamentul si cel putin o data pe an sa ii faceti o revizie si sa revopsiti acele puncte care prezinta urme de oxidare.
Aceste munci de intretinere se vor face cu utilajul desprins de tractor si sprijinit intr-o maniera cat mai stabila pe sol.

Reparatii si inlocuiri
Varfurile de lucru ale bratelor se deterioreaza si se consuma, ele trebuind sa fie inlocuite. Ca si norma generala, este cel mai indicat sa le inlocuiti in ateliere specializate si evitati sa lucrati sub utilajul suspendat. Daca din orice circumstante hotarati sa schimbati varfurile bratelor cu echipajul suspendat, este bine sa respectati urmatoarele indicatii:

  • Franati corespunzator tractorul pe un teren plan si puneti piedici la roti pentru a evita orice miscare neprevazuta al tractorului.
  • Ridicati sistemul hidraulic la maxim si fixati-l in acea pozitie.
Pozitionati elemente de sprijin suficiente pentru a evita caderea utilajului in cazul in care cedeaza sistemul hidraulic al tractorului.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu