Semi-combinator rabatabil orizontal cu 2 randuri de trupite
Semi-Combinator Agricol (Rabatabil Orizontal in 2 Randuri) - Compactor

Semi-Combinator Agricol (Rabatabil Orizontal in 2 Randuri) - Compactor

Combinator agricol. Utilaj agricol cunoscut si dupa denumirea de "Compactor agricol", este folosit pentru prepararea solului, cu o profunzime de lucru cuprinsa intre 18 si 25 cm.

 

Datorita noilor organe active cu care este dotat, montate pe un suport flexibil, cu arc dublu, fac ca acest utilaj sa se adapteze perfect tipului de sol.

 

Este dotat cu sistem hidraulic de rabatare care asigura transportul acestuia pe drumurile publice in conditii de maxima siguranta.

Vezi toata informatia

Caracteristici tehnice generale:

Brat (trupita, organ activ tip dalta) de 35x35 sau de 30x30
Adancime de lucru: 18 - 25 cm.
Sasiu cu profil structural de 80x80x8
Distanta intre brate: 250 mm
Distanta intre randurile de brate: 750 mm
Distanta de la sol la suport: 640 mm
Distanta de la sol la sasiu: 730 mm
Tavalug cu diamentrul de 400 mm

Ungerea - Utilaj agricol - Semi-Combinator (Compactor agricol)
A se unge periodic urmatoarele puncte ale utilajului:

  • Punctele de rotatie ale bratelor
  • Ansamblul de rulmenti si garnituri de la imbinarile axului

Imbinarile
Se recomanda revizuirea punctelor de inchidere a suruburilor dupa primele doua ore de munca, iar dupa aceea revizii periodice.

Curatenie si control antioxidare
Periodic (dupa fiecare utilizare sau la finalul fiecarei campanii) este indicat sa spalati echipamentul si cel putin o data pe an sa ii faceti o revizie si sa revopsiti acele puncte care prezinta urme de oxidare.
Aceste munci de intretinere se vor face cu utilajul desprins de tractor si sprijinit intr-o maniera cat mai stabila pe sol.

Reparatii si inlocuiri
Varfurile de lucru ale bratelor se deterioreaza si se consuma, ele trebuind sa fie inlocuite. Ca si norma generala, este cel mai indicat sa le inlocuiti in ateliere specializate si evitati sa lucrati sub utilajul suspendat. Daca din orice circumstante hotarati sa schimbati varfurile bratelor cu echipajul suspendat, este bine sa respectati urmatoarele indicatii:

  • Franati corespunzator tractorul pe un teren plan si puneti piedici la roti pentru a evita orice miscare neprevazuta al tractorului.
  • Ridicati sistemul hidraulic la maxim si fixati-l in acea pozitie.
Pozitionati elemente de sprijin suficiente pentru a evita caderea utilajului in cazul in care cedeaza sistemul hidraulic al tractorului.

Adaugati un nou comentariu
Adaugati un nou comentariu